31 Julai 2010

Terima Award???


Award Dari Ummi Iman

Terima kasih Ummi sebab sudi bagi Award nih pada ros ya..hiks2..Jom,kita tgk syarat2nya ya..

- Bagi siapa sahaja yang menerima award ni , diharuskan memberikan/tag kepada lima orang lagi .

- Selepas itu , si penerima award harus meletakkan link-link berikut di blog/artikel masing-masing ( kat entri tau ) .

1. Aj

2. Cik Bucken

3. cikgu comey
4. ummi iman

5. http://coklatchoc4u.blogspot.com/

Sebelum korang letak link-link di atas , padamkan dulu link yang berada di no 1 . kemudian semua link yang tinggal dinaikkan 1 level seperti link no 2 menjadi no 1 , link no 3 menjadi no 2 dan seterusnya . Selepas itu , masukkan link korang di bahagian paling bawah sekali iaitu no 5 . ok ? paham tak??(macam http://coklatchoc4u.blogspot.com/tu ros yang tambah...yang number satu tu ros buang la). Tapi korang semua kena jujur dan adil ye dalam menjalankannya . Jika setiap penerima award mampu memberikan award ini kepada 5 orang dan kesemua mereka yang ditag meletakkan link dengan betul , maka jumlah backlink yang didapat ialah :-

Posisi 5 : jumlah backlink = 5

Posisi 4 : jumlah backlink = 25

Posisi 3 : jumlah backlink = 125

Posisi 2 : jumlah backlink = 625

Posisi 1 : jumlah backlink = 3,125

Menurut info dari SEO ( Search Engine Optimation ) ramai blogger telah mendapatkan 1,953 ,125 backlink dan keuntungannya . Blog korang akan mendapatkan trafik tambahan , apalagi jika ada yang meng'klik' link ke blog korang .

Selain mengeratkan persahabatan antara blogger , award ini boleh membantu untuk menaikkan trafik dan backlink ke blog korang .

Kesimpulannya : award - dapat ramai kawan - baclink - trafik - pagerank meningkat .

dan untuk itu..menaikkan lagi traffic n backlink itu...ros dengan berbesar hati TAG 5org yang bertuahhh ya…

Tag 5 orang:

http://bieaz.blogspot.com/

http://ainsuketido.blogspot.com/

http://nardnerd.blogspot.com/

http://wanhazel.blogspot.com/

http://floellenesthy.blogspot.com/


2 ulasan:

ツbieaz@bie Azreenaツ berkata...

thanks k.ros kasi award..... ^___^

rosszie7 berkata...

to bie..welcome...:)hiks2..